Playing for the magics!

BASKETBALL! En utav orsakerna varför jag ville åka. Basket i USA och i Sverige är rätt så olika. Jag vet inte om alla kommer att förstå allt jag skriver nu för alla kan ju inte basket. Det är lite olika regler och så är sporten såååå mycket större här. På min skola så är tjejbasketen inte så stor men det är ändå mycket mer folk som kommer och tittar än vad som kommer till matcherna i sverige. Killbasketen på min skola är jättestor! Från vad jag har hört så är dom jätteduktiga. Jag har sett en match och dom ser väldigt duktiga ut. En kille i laget satte 10 3or och gjorde 37 poäng! Inte illa pinkat! Det som är lite annorlunda är mest reglerna. Amerikanerna är lite mer fysiska när dom spelar. Dommarna accepterar mycket mer. Det som är mest annorlunda är straffskotten. Man står 3 på varje sida och sen får man inte röra sig tills bollen nuddar ringen. I sverige så får man röra på sig så fort skytten släpper bollen. Jag saknar det svenska sättet. När folk går på korg så får man skrika hur mycket man vill hur nära man än är utan att få en teknisk foul. Det är det som jag har märkt mest utav det som är jätteannorlunda. Jag har inte mött så många som är jättelånga men det finns. Här så spelar jag endast forward eller center. På träningarna så delar han upp oss i forwards och guards. Guardsen övar dribbling och skott medans vi övar droppsteg. Jag saknar att öva skott! Fast min tränare har börjat att inse att jag är en bra skytt. Jag satte 3 treor på en match förra veckan liksom och nu har han gjort ett spel som gör att jag går ut och skjuter. Jag spelar i första femman. Jag tror att jag är bland de bästa i laget. På senaste tiden så har det gått jättebra för mig! Förra veckan så hade vi 2 matcher. Första matchen så gjorde jag 15 poäng. Jag satte tre treor och tog väldigt många returer. Vi förorade matchen men jag spelade bra känner jag. Den andra matchen var riktigt spännande. Vi låg under med 12 p innan sista perioden och så gick vi i kapp och vann med 3. Jag gjorde 20 poäng utav 62! I was on fire! Jag tog 14 returer också. Jag har fått lite publicitet också! Så här står det om mig på lite internetsidor!
"Junior foreign exchange student Emma Nilsson (5-foot-9) is from Sweden and will make an immediate impact along the baseline. Nilsson is a multi-talented player and along with Jerome will give Pletcher a 1-2 punch at forward."  - sportsink.com
.
BARBERTON 62, AKRON EAST 59. At Akron, the Magics used a 35-20 scoring advantage in the second half to overcome a 12-point deficit at halftime.  Junior foreign-exchange student Emma Nilsson recorded a double-double and scored her season-high with 20 points and 14 rebounds. - sportsink.com
.
.
Swedish exchange student Emma Nilsson, a junior, had 15 points for the Magics (1-4). Nilsson had 13 of Barberton’s first 20 points and kept coach Kevin Pletcher’s team in the contest.
Det finns mer i tidningen också. Tillsammans med bilder. men jag orkar inte gå och hämta tidningen :) jag tar kort på det nån annan dag :) Melissa har tagit lite bilder på mitt lag när vi spelade en match för  bröstcancer vi var tvunga att spela i rosa strumpor och värma upp i en rosa tshirt. Den matchen gjorde jag 15 p.
Den första bilden är från en tidning. Tycker att det var kul att dom fick kort på min riktigt grova foul!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0