Röd skalbagge

"Jag hade just gjort en lay-up ur en omöjlig position och tittade om bollen gick i. Det gjorde den. Jag fortsatte springa och plötsligt så kände jag hur nacken flög bakåt och det sprakade i fingrarna. Jag blundade i ett par sekunder och fortsatte springa. Tittade bakåt och såg Emma stå nerböjd så jag vände om för att se ur det var med henne. I hennes haka kröp en röd skalbagge av blod och det gick nästan att skymta benet. Det bultade i mitt huvud, men det rann inget blod, så jag tänkte inte så mycket på det. Jag gick med Emma till omklädningsrummet för att torka bort blodet och när jag öppnade toadörren, möttes jag av en stor sten i pannan. Minns att jag sa de fulaste ord jag kan och slängde ner hela ansiktet i handfatet och fyllde det med kallt vatten. Plötsligt satt jag på golvet med massa folk runt omkring mig och en påse is över ansiktet. Blundade och hade tårar i öronen. Hela huvudet var klart, men det fanns inget att tänka på. Det var så tomt. Helt tomt. Plötsligt satt jag på sjukhuset och var elitidrottare, hade stora pupiller och mådde jätteilla."
.
.
Texten är skriven av Ida bergman och det är ifrån när vi sprang in i varandra på träningen för exakt två år sen idag! Jag glev grattad på 2årsjubilerumet för de 4 stygnen jag fick på hakan och bulan som Ida fick i pannan. Och Ida blev så himla snygg efter den smällen!
Grattis IDA ! <3

JAG ÄR SÅ JÄKLA TAGGAD!

Imorn är första matchen på en månad! Är jag taggad?  JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA! Han har flyttat ut mig på vingen så jag fick lära om allt på en dag! Men jag klarar det! :D Jag hade inte trott att jag skulle komma hit och bli trepoängsskytt men så blev det!

Livet just nu

Nu när allt är posetivt med knät så kommer jag nog att bli lite gladare. Jag har inte fotat på en månad! Detta är inte bra för mig som är utbytesstudent! Men jag ska börja! Jag och melissa går nu varje dag och solar för att jag ska bli lite snygg för homecoming. Jag solar inte så länge dock. Typ 8 minuter åt gången för att inte bränna mig. Denna homecoming kommer att bli roligare. Jag kommer att gå med människor som är roligare än dom jag gick med på förra. Det kommer inte att vara lika många människor på denna dock.
Nu har andra semester börjat vilket betyder att jag har gått halva skolåret. Några utav klasserna är nu slut så nu har jag lite nya. Nu har jag
Sociology- Väldigt lätt då vi kollar på väldigt mycket film och skiver lite anteckningar. Min tränare är läraren där.
Photography- Kul men det kommer att vara svårt och väldigt mycket att göra. Just nu håller vi på att lära oss att byta film i ett mörkerrum. Lite gammaldags men det är kul för mig som gillar att fotografera.
Chemistry- En ganska lätt klass. Vi gör inte så mycket heller. Jag älskar läraren också. Han är jättekul. Har ingen anledning att ta kemi eftersom att jag lämnar NV men det finns roligt folk.
Economics- Valde det eftersom att jag kommer att gå från NV till en ekonomilinje. Känns som om jag kommer ha användning av att läsa det här.
Spanish 3- Helt okej lektion. Jag har lärt mig så himla mycket här. Vi gör liksom en grej i flera veckor så man blir proffs på det.
English- En utav mina favoritklasser. Läraren är jättekul. Jag vet inte varför men hon påminner mig väldigt mycket om min vän ida bergman! Hon är lite överallt och det är jättelätt att distrahera henne. Hon har haft en svensk pojkvän men hon hatar honom. Jag smsade honom från hennes mobil och sa att jag var hon. Jag skrev att jag ville ha presenter och sen så kallade jag honom en dum hund. Lär mig väldigt mycket. Vi läser väldigt mycket dikter.
Algebra 2- Läraren är rolig. Han är en sån som man antingen hatar eller älskar. Hans skratt är oslagbart! Vissa lektioner så tar vi anteckningar och vissa lektioner så visar han oss bilder när han har vart ute och hajkat. När vi har prov så visar han hur man löser dom eller så ger han bara svaren.
.
.
Ett ganska bra schema. Jag saknar dock design. Jag lärde mig väldigt mycket om teknik när man ritar. Läraren är en utav dom bästa jag haft. Han är så himla go och rolig! Jag ska visa några av mina konstverk!
.
Nä nu ska jag sova. Här har ni en bild på mig och mitt usaglas som jag fick av Paige.

IM RELEASED!!

Jag var hos doktorn idag och nu är jag fri! Jag får börja spela! Fast jag måste springa upp mig lite men jag ska pröva att spela match på lördag men jag ska vara försiktig. Doktorn sa att jag själv får bestämma när jag börjar spela på riktigt och att det endast jag som kan känna när jag är redo. Dock så säger the trainer är det inte alls är så och att det är hon som bestämmer mitt tempo. Jag, melissa och min coach är ganska arg på henne för hon har inte något med saken att göra. Doktorn har mycket mer utbildning än henne och han har jobbat mycket mer. Melissa ska prata med henne imorn. Jag ska iallafall göra som doktorn säger. Jag känner att jag inte ens vill lyssna på henne längre. Hon är väldigt snäll som person och beteér sig som nån i min ålder men när det kommer till arbete så funkar det inte. Hon och min doktor jobbar på samma ställe men ändå så pratar dom inte. The trainer gillar inte honom men det det ska inte hindra henne från att göra sitt jobb! Det var dessutom hon som försökte diagonisera mig med att ledbandet var av men hon har inte befogenhet att göra det. Jag kommer inte att lyssna på henne i fortsättningen ialla fall. Nu skiter jag i henne och bara går mot det positiva och spelar basket! Im not gonna let anything stop me!
.
Såhär glad är jag nu! :D
Ville bara säga att jag räknade lite här om dagen och mitt benskydd som blev betalt av försäkringsbolaget kostade 800 dollar vilket är ca 5300 kr! Helt sjukt!

Dress for the second homecoming!

Denna klänning köpte jag! Den är full med paljetter! Really nice! Jag ska gå och sola tillsammans med Melissa nå det kommer att bli riktigt snyggt! Jag har köpt stora örhängen och så ska jag kolla om skorna jag hade på mig till förra homecoming passar annars så ska jag nog köpa rosa skor. Något som inte är så snyggt är att jag måste ha knäskyddet på mig!


MRI

Idag så var jag och gjorde en MRI vilket är en magnetröntken. Jag var i den i ca 25 min. Jag fick inte röra mig alls under den tiden. Det gick helt okej men det är så jäkla högljud. Jag kommer att få besked på måndag om hur knät är. Är ledbandet av så är min basketsäsong över. Är den bara " strained" (vet inte vad det är på svenska. sträckt kanske? ) så kan jag börja springa redan denna vecka och sedan komma tillbaka. Hoppas på det andra alternativet! Imorn är det match! Vi möter shelby som är rankad 7a i staten! vi får se hur det går...... Efter det ska jag kolla på killarnas match. Blir kul! På söndag så ska jag och kolla på klänningar med en tjej i mitt lag som heter Morgan. Vi ska ju ha en till Homecoming! Jag funderar på långklänning pga benskyddet som jag måste ha men annars så blir det en kort en och när vi tar foton så tar jag av mig benskyddet. Vi får se helt enkelt!
.
.
Nu har halva skolåret gått och på måndag så har jag lite nya lektioner. Jag kommer nu att ha photography isället för design, Sociology istället för phychology och studyhall istället för American government.Jag funderar på att byta ut studyhall mot economics men vi får se om det är roliga människor i studyhall. Jag ska försöka att lägga in bilder på söndag!

Det kanske inte är bättre!

Okej, nu är det såhär att allt har ändrats väldigt fort nu om hur mitt knä är. Det gör inte ont alls och jag känner mig väldigt stabil att stå på det. Jag har gjort rehab medans laget tränar. Min rehab var att böja och balansera på knät och att träna 15 min på en såndän skidmaskin. Allt började nu i måndags då jag bad the trainer kolla på mit knä. Hon har tidigare kollat böjligheten i knät och då har känt att jag typ som ett hål i knät. Vet inte hur jag ska förklara det men ialla fall så borde det ha blivigt bättre men det har inte förbättrat så mycket. Hon började då att fundera på om det kan vara en annan skada. T.ex. att hela ledbandet är av. I tisdags så berättade hon för mig att hon hade pratat med min läkare och att han då hade sagt att hon hade gett mig fel rehab och att jag inte borde ha gjort alla övningar som jag gjort. Han ville också att jag skulle fortsätta att ha på mig benskyddet som jag fick så att jag inte kan böja på benet. tränaren som har hjälpt mig med rehab och läkaren har alltså inte  pratat om allt detta. och allt var ett  missförstånd. Han förklarade senare allt för mig igår då jag var hos läkaren. Han bestämde då att jag ska göra en MRI för att se om de är en annan skada. Det kan hända att jag gör den på tisdag men det kan ändras då det kan komma akuta fall. Om vi får reda på att det bara är den skadan som vi trodde från början så kommer jag att fortsätta med rehab och senare kommer att kunna återvända till basketen. Han sa att det är mitt knä som bestämmer när jag kan komma tillbaka och att jag inte kan tänka att jag vill tillbaka utan att knät måste vara redo också.
Idag så fick jag mitt knäskydd som jag kommer att spela i. Det är mindre än vad jag trodde vilket är bra. Jag måste ha det på mig i skolan. Hon som fixade med mitt benskydd vill inte att jag ska ha jeans under vilket jag är lite less på. Jag använder aldrig mjukisbyxor i skolan. Men det får jag börja med nu. Jag ska också få låna yogabyxor från melissa. Får se om jag använder dom i skolan dock. Dom är väldigt tajta och det kan bli lite för mycket rumpa för mig.... HAHA alla använder yogabyxor här som dom har köpt från victorias secret. Jag ska ta kort på benskyddet nån dag. Jag skriver mer i helgen!

It's getting better!

Ville bara skriva lite kort och berätta om hur det går med allt! Mitt knä har blivigt väldigt bra på bara några dagar. Jag har gjort physical training med the trainer varje dag där jag får böja och träna på en såndän skidmaskin. Allt går jättebra. Jag har fått tillåtelse att börja skjuta men jag får inte springa, jogga eller hoppa än. Jag åker tillbaka till doktorn på tisdag och då hoppas jag på att få klart att spela eller att jag bara behöver vänta nån vecka till. Jättemånga människor frågar när jag får spela igen och vill verkligen att jag kommer tillbaka. Jag vill verkligen spela nu! Denna vecka har jag varit iväg och mätt mitt ben hos ett ställe som fixar benskydd. Jag kommer troligen att ha ett sånt benskydd som på bilden. Medans jag har varit borta så har vi förlorat 2 matcher. Den tjejen som spelar på samma plats som mig och som är en av de bästa i laget har det väldigt svårt nu eftersom att hon inte får den vila hon behöver + att hon har ledinflammation i benen. Det är en sjukdom som mest gamla människor får. Den tredje tjejen på vår position kan inte spela pga att hon svimmar hela tiden och vi har ingen aning vad det är. Hon svimmade idag på träningen och slog huvudet i marken. Hon vaknade inte på 4 min så ambulansen kom och hämtade henne. Hon kunde inte heller känna hennes ben. Mycket drama i mitt lag alltså!
Idag så var jag på 16årsfest hos en tjej i laget. Det var en överaskningsfest så det var kul. Det var både hennes vänner och familj som var där. Imorn så ska jag först med laget och lära småbarn att spela basket och sen har vi match. Därefter så ska jag till Hanna och sova där tills på söndag. Blir kul!
Ha det bra!

HAPPY NEW YEAR!!

GOTT NYTT ÅR! Nu är kl 12 i Ohio men ni firade in det nya året för 6 timmar sen. Tänkte lägga in lite bilder och skriva lite om vad som har hänt under året!
18 Januari- Jag fick min placering! Blev vääligt förvånad över att jag fick den så tidigt. Jag var besatt i att läsa utbytesbloggar och min mamma sa till mig att jag skulle plugga i stället för att läsa dom bloggarna. Jag skulle ju iallafall inte få placeringen än sa hon. Sen fick jag placering nån vecka senare... :)
Halvåret i sverige- Jag hade det riktigt svårt i skolan och hade ett ganska dåligt halvår när jag och isabelle efter ett fysikprov fick nog så vi gick ner till syon och sa att vi ville byta linje. HAHA dramatiska vi va.....
Lite bilder från året!
Åkte till romme tillsammans med Isabelle, Dana och mustafa. Åkte dock bara skider med dana och issa då mustafa åkte ut i skogen och hans axel gick ur led så vi fick hämta skoter och krypa ner där han låg och hjälpa honom.
.
åkte till orsa och åkte skidor med familjen
.
"Pluggade" med dana och isabelle i biblan
.
Åkte till Göteborg och spelade basket. Jag spelade emot Mariamerica.devote.se och dom vann :(
.
Hade skolavslutning och sen så åkte vi till vilsta
.
Tältade med en massa härliga människor. Lärde känna flera jätteroliga människor!
.
Hade en hejdåfest med gamla 94laget. Jag och isabelle fixade är god trerätterns och en massa lekar.
.
Sa hejdå till mina systerdöttrar och lite mer släkingar
.
Sa hejdå till min bästa vän
.
Åkte till NEW YORK! Träffade så himla mycket roliga människor!
.
Drack starbucks vid times square!
.
Kom fram till Ohio. På bilden så visar jag scrapbooken som jag fick av isabelle! Finaste present jag har fått!
.
Gick på första football game
.
HOMECOMING!
.
Spelade fotboll
.
Firat halloween
.
Gick på ohio state football game!
.
Thanksgiving
.
Spelade en massa basket
.
Åkte till IKEA
.
Firade jul
.
Åkte till Rock and roll hall of fame ( skriver om det i ett annat inlägg)
Det var allt för det året !
Jag ska fira mitt nyår tillsammans med melissa, syskonbarnen och Melanie. Melanie är en utbytesstudent från Danmark.
GOTT NYTT ÅR PÅ ER ALLA!!

RSS 2.0