Länge sen!

Hej, förlåt att jag inte har skivigt något men denna vecka har varit riktigt stressig! Jag har haft flera fotbollsmatcher, träningar, shoppat inför homecoming som är på lördag, pluggat och sovit! Inte en lugn stund här inte! Kan börj med fotbollsmatcherna! Jag har inte spelat så mycket på varsity på senaste tiden. Varför vet jag inte men det är okej. Jag har spelat mycket på JV dock. Vår målis har hjärnskakning så då har jag och Kayla i laget delat på matcherna och stått en halva var. Jag tycker att det är jättekul att vara målis så jag har inget emot det. Vi ha både vunnit och förlorat matcher på senaste tiden.
.
Denna vecka har varit spiritweek! Varje dag har haft olika teman som man klär ut sig på.
Måndag- collage day( man har på sig kläder från ett collage) Jag hade på min en ny tshirt från Ohio state university.
Tisdag- Colourday. Varje årskurs hade en varsin färg att ha på sig och alla juniors skulle ha gult så jag hade en ny gul tshirt som jag har köpt.
Onsdag- Fashion disaster day. Flera klädde sig i jätte omatchande kläder fast jag gjorde inte det. Precis som 90% av alla.
Torsdag- circusday. Inte många som klädde ut sig här heller. Men dom som gjorde det klädde ut sig till en cirkusprinsessa eller nått djur.
Fredag- Magics. Alla ska klä sig i vitt och lila vilket är skolans färger.
Imorgon är dessutom homecominggame på kvällen! Jag ska ta en massa bilder!! Jag har köpt en homecoming tshirt som jag ska ha på mig! Hela dagen imorn kommer att vara konstig. Alla lektioner kommer att vara mycket kortare än vanligt. Under den tiden som sista lektionen skulle ha varit så är det ett peprally. Det är typ ett stort möte i idrottssalen där alla peppar inför matchen på kvällen och det är fullt mer cheerleaders och alla bandpeople. KOMMER ATT BLI JÄTTEKUL!!
.
.
Förra helgen var jag och handlade klänning och skor inför homecoming. Jag har köpt en mörkblå klänning med lite stenar och sånt på den. SKITFIN! Skorna är i en mörk silver färg som passar med stenarna. Är riktigt nöjd! Vi skippade förra veckans football game för att åka och shoppa och jag kom hem med två klänningar. Den jag har nu och en lila men jag valde tillslut den blåa. Skorna var dubbelt så svåra att hitta. Jag hade ingen aning om vilken färg dom skulle vara. Svart skulle inte passa och jag är inte helt kär i silverfärgade skor. Jag är dock riktigt nöjd med dom jag köpte! Passar perfa med klänningen! Homecoming kommer att bli kul! Jag ska gå med några tjejer från laget och sen några killar. Vi ska fotas och sen åka till en resturang tillsammans och sen till dansen. Jag kommer att åka med två killar och en tjej. Melissa ville prata med han som skulle köra så hon tog honom till henes kontor och frågade hur bra han var på att köra bil. HAHA föräldrar här är väldigt protective( svenska ordet?) om sina barn och vill hela tiden veta vart barnen är, vem dom är med och vem dom smsar med! Jag trodde att det skulle vara lite pinsamt att hon skulle prata med honom och att han sen skulle komma till mig och prata om det men det var det inte alls. Alla är så vana med att föräldrarna är protective så allt vr lugnt. Han kom fram till mig under kemin och berättade att han och Melissa hade pratat och sen gav han mih choklad som melissa hade skickat med honom till mig.
.
,
Igår fick jag paket från sverige! Jag fick en massa godis, mina basketskor, cykelbyxor, sverige tshirtar och min favvokofta.Godiset var gott men nästa gång får min bror hjälpa mamma med godiset för mamma har inte direkt samma smak som mig. Maraboun var perfekt dock! Idag så tog jag med mig djungelvrål till skolan och alla hatar det! Det jag fick höra om godiset va:
*Emma!!!! THIS IS DISGUSTING!
* HOW CAN YOU EAT THIS!?!?!
* Emma YOU ARE FREAKY! IS THIS REALLY YOUR FAVORITE CANDY!?!
Favoriten är dock min kemilärare som sa:
Emma, what have we done to you that has made you hate us that much? Why are you trying to poison us?
Det var jättekul!
.
Det blev ganska mycket text och inga bilder nu men jag lägger in bilder efter homecoming! JAG LOVAR! Nu ska jag sova! Godnatt!

Getting ready for homecoming!

Homecoming är om 1,5 vecka men alla har snackat om klänning och grupper att gå med ända sen skolan började. Jag ska gå med en grupp. Det är flera tjejer från fotbollslaget och sen några killar. Det blir nog kul! Det var en kille som frågade mig men jag vill inte gå med honom!! När jag sa att jag skulle med en grupp så sa han att vi kunde dansa lite och "have a good time". Jag vill inte ha en good time med honom.... Melissa och hennes kompis har även haft  "uppdrag emma" där dom skulle leta efter en good guy för mig att ha som dejt! HAHA! Dom mailade deras mammor och frågade lite men nu ska jag gå med en grupp. Det är dock lite pinsamt eftersom att en kille som dom pratade med mamman vet om att dom snackade om att jag och han skulle gå och vi har två klasser tillsammans. Klänning fixar jag förhoppningsvis på torsdag. Efter träningen så ska jag åka till Melissas moster(tror jag) och hon har hämtat 5 klänningar som hennes granntjej har haft och har typ samma storlek som mig. Får hoppas att det finns en bra klänning där så jag slipper att slösa en massa pengar. Promklänning vill jag gärna köpa och ta med till sverige men homecoming spelar ingen roll. Sen i helgen så vi åka och fixa skor.
.
Imorn så har jag fotbollsmatch. JAG SKA VARA MÅLVAKT HALVA JV-MATCHEN! Målisen har fått hjärnskakning och kan inte spela så då ska jag hoppa in. Får hoppas på att det går bra! Jättemånga är skadade just nu. Jag har haft en sträckning i baksida lår i nån vecka nu men den börjar att försvinna.

Everything I've done

Hallå! Det är en vecka sen jag skrev senast men det finns nästan ingen tid! Jag är borta hela dagarna och när jag kommer hem så är jag riktigt trött. Nu har jag gått i High school i två veckor och jag tycker att det är riktigt kul. Jag kommer allt närmare alla och det är kul. Alla vet vem jag är här. Det var en kille som frågade om jag var ny och då kom två andra killar och ba " She's the swedish exchangestudent, how can you not know?" HAHA. Folk kommer fram och frågar saker hela tiden. Jättemånga frågar vad som är annorlunda mellan USA och Sverige men jag tycker att den frågan är så svår att svara på så jag säger att det är jättemycket som är annorluna. Jag har tränat varje dag men för några dagar sen så sträckte jag lårmuskeln på en träning och så prövade jag att spela match med det men det gjorde skitont!! Det var en match ikväll men jag spelade inte. Vi vann med 5-1. Jag hoppas på att få spela på måndag! Nästan alla mittmittar är skadade nu så jag måste kunna spela snart!! Idag så spelade vi en cup match. Vi spelade en till tidigare i veckan också och då gick vi vidare till finalen som spelades idag. Vi fick en stor pokal och en varsin tshirt. Amerikanare älskar tshirtar! Jag har mer tshirts nu äv vad jag har i Sverige!! Ikväll var iallafall jättekul! Imorn är en lugn dag. Vi ska åka till en utav Melissas vänner. Hon har flera döttrar så jag ska kolla på deras gamla homecoming klänningar. Nu ska jag sova! Ha det bra alla!

elfte september

Idag så är det tio år sedan terrorattacken i NY och pentagon hände. Jag har märkt av att alla inte är lika glada som vanligt och att det är lite tystare. Inte lika mycket folk är ute heller. Det har varit dokumenterer på tv i flera dagar om händelsen och alla pratar om det. På fotbollsmatchen igår så höll vi en tyst minut för alla som dog den dagen för 10 år sedan och sedan höll ett långt tal om respekt för landet och dem som slåss för att skydda USA. USA älskar USA. Always remembered, never forgotten.

Maria Montazami

Jag är så djupt förkrossad att nu när jag är här i USA, landet jag har velat åka till i flera år så bestämmer sig Maria Montazami att ta en tripp till Sverige och inte minst ESKILSTUNA! När man väl är i landet där hon bor så ska hon ta en tripp till etuna! Hon är min idooool!! Jag är halvt påväg att bli som hon faktiskt! Jag är lång, har blont hår och så är jag i USA. Allt som fattas nu är en rik man, tupperat hår och ett hudfärgat läppstift men det borde inte vara för svårt att kirra. Jag vill vara i eskilstuna imorn!
Ser ni likheten?

Somethings

Nu är det lördakväll och jag sitter vid dator och tar det lugnt. Jag har varit borta hela dagen och spelat fotbollsmatcher. Vi vann båda och jag gjorde mål på JV-matchen. Varsitymatchen var rätt så ful! Det blev lite våldsamt, flera skador, snack på plan och gula kort. Två i mitt lag gjorde illa sig. En av dom fick whiplashskada som var rätt så illa.
.
I går så var jag på footballgame och the magics(min skola) förlorade med rätt så mycket. Annars så var det kul. Jag pratade med mycket nya människor. En i mitt lag kom till mig med en tjej och ba Hi, Emma I just want to introduce you too Abby. She wanted to meet you soo bad. Hon sa att jag was really pretty. I love americans! Alla är jättesnälla! Vanligaste frågorna jag får här är "är Usa annorlunda från sverige?", "hur är vädret?" och " hur lång är du?". Alla frågar verkligen hur lång jag är! Sen när jag säger hur lång jag är så säger dom att jag är beautiful och att dom också vill vara lång.
.
Hela skolveckan har gått jättebra! Jag har roliga lektioner( förutom spanska!!!!) och jag har någon att sitta och snacka med i varje lektion. Jag har verkligen busy days! Jag är iväg från kl 7 till 18.30! Sen när jag kommer hem så mpste jag duscha och plugga och sen kanske man hinner med en timme med tv på kvällen. Det kommer dessutom att bli värre när basketen börjar. JAG KOMMER ATT TRÄNA TREEEEE(!!!!) TIMMAR VARJE DAG!! Förutom söndagar dock.  Nu ska jag sova! Godnatt!

Mudfight in practice


Second day!

Efter första skoldagen så bestämde jag mig för att byta lite lektioner. Jag ville ha lite mer lektioner med jämnåriga istället för att sitta och hänga med 15åringar. Dom klasserna som det står 11 på är med bara juniors. Alltså min årskurs.
Schemat är nu:
Psychology
Design
Honors Chemistry
US Government
Spanish 3
HonorsEnglish 11
Honors Pre calc 11
Så här gick det!
  • Psychology är rätt väldigt intressant och kul! Baskettränaren är lärare där och han är väldigt snäll men jag känner på mig att det kommer att bli mycket läxor där!
  • US Government hade jag på gamla schemat också men nu har jag det med en ny klass som är roligare. Jag känner 2 tjejer där som är väldigt snälla och läraren är samma som jag hade på gamla schemat.
  • Honors english 11 kommer att vara en utav mina favoritlektioner iår tror jag! Läraren är jättekul! Ibland så skrattar man inte med henne utan man skrattar åt henne. Hon har svårt att sitta still och pratar som bara den. Hon älskar utbytesstudenter och sat halva lektionen och frågade en massa frågor medans alla satt och stirrade på mig och tyckte att allt är jättecoolt. Läraren har haft en svensk pojkvän och han har en hund som heter Göteborg i mellan namn och så sa hon att hon hatar kalles kaviar.
  • Honors pre calc 11 var väldigt svårt. Jag kännde igen väldigt mycket av det men det är svårt men det kommer nog att gå bra!
Dagarna här är riktigt långa! Jag var borta från kl 7.15 imorse till kl halv 7 ikväll. Efter skolan så har jag fotbollsträning i 2 timmar.Efter träningarna så får jag åka hem och plugga! Idag så hade jag 2 läxor att göra. Psykologi och engelska. Inga svåra läxor alls men det tar lite tid att göra dom bara. Nu ska jag gå och lägga mig! Skola imorn igen så jag ska packa ihop väskan! Hejdå!

First day of school

Hola! Ska försöka att inte skriva för mycket nu! Vi börjar med gårdagen! Jag gick upp halv 6!! För att åka runt halv sju. Vi åkte lite tidigare eftersom att Melissa hade hört att första dagen är crazy och att hon kommer att ha fullt med elever på kontoret. Min första lektion var US governent. Det var också mitt homeroom. Vi kollade på morning announcments och sa sa the pledge of allegiance. Den går såhär!

Efer det så fick vi en massa papper och sen så satt vi mest och pratade. Jag pratade med några killar som tyckte att jag var cool som var från sverige. Dom satt och snackade om hur kallt det blir i vintern i Ohio och att jag kommer att lida. Hallå JAG ÄR FRÅN SVERIGE! Det kom faktiskt en vettig människa sen och förklarade för som att sverige är mycket värre. Efter den lektionen så hade jag design. Det är en riktigt rolig lektion. Just nuså ritar vi namnskyltar! Jag sitter med roliga tjejer från laget så den lektionen är kul. Sen hade jag Honors chemistry. Läraren där är jättekul! En till utbytesstuden finns där också, Santiago från Venezuela. Jag och santiago fick leta upp våra hus i hemländerna och visa för alla. Alla till mig ba " Your house look huge!!!!" hehe noooo it's not!
Nästa lektion var engelska! Den var inte så kul. Dom pratade jättemycket och det var väldigt stökigt. En tjej sa att klassen var full med badboys som bara stör hela tiden. Sen var det spanska! Det är väldgt kul faktiskt! Jag gillar egentligen inte spanska och jag är inte alls bra på det men det är något som jag måste bli bättre på. Det kan nog bli svårt att bli bra på det här dock pga sättet dom pratar spanska! Amerikaniserad spanska! Läraren låter lika illa som eleverna. Så länge jag får allt i text så går det bra men om dom ska prata spanska så börjar jag bara att skratta. Under spanskan så är det också en halvtimmes lunch. Jag åt med några från spanskan. Dom va snälla och visade mig hur allt kring lunchen funkar. Jag åt då en hamburgare och drack chokladmjölk. Nästa lektion var algebra 2! Klassen var full med sophomores (15-16 åringar). Matten var rätt så enkel. Sen hade jag American history. Den klassen var också full med sophomores. Läraren är JÄTTEROLIG! Han skämtar hela tiden och retas med mig. Under lektionen så kom även baskettränaren på besök. Han kommer och hälsar på mig hela tiden. Han frågar min värdmamma hur jag mår HAHA. Han tror att jag är ett basketproffs som kommer för att rädda laget från förlust. Han sa till american historyläraren att jag lätt kunde slå honom i att spela både fotboll och basket.
American history teacher- I'm just gonna shoot some threepointers and win.
Coach Pletcher- Emma can shoot threepointers too! She's gonna win!
Och där sitter jag och alla sophomores som stirrar på mig.
Dagen gick bra men jag ändrade flera lektioner! Jag skriver mer om det i nästa inlägg!

Labour Day!

Idag är det labour day! Jag skulle egentligen ha börjat skolan idag men pga den speciella dagen så är vi lediga. Labour day är typ en speciell dag för dom som jobbar och då är man ledig. Idag har jag bara tagit det lugnt och fixat inför imorgon. Melissas syskonbarn har varit här i några dagar men dom åkte idag. Igår så åkte vi först till Melissas kusiner. Där satt vi mest och pratade och lekte med deras barn. Dom hade jääääätttesöta tvillingar! Sen åkte vi till en picnic hos melissas ex-mans familj. Där var vi i några timmar och åt. Det fanns så himla mycket mat och folk! Det fanns en kinesisk dam där och såfort jag nämnde att jag var från sverige så skrek hon SWEDISH MEATBALLS!!!
Imorgon så börjar skolan!!! Jag är riktigt nervös! Vi kommer att lämna huset vid halv 7!!!!! I sverige så går jag upp 7 när jag ska till skolan! Hellre att vara tidig än sen! Melissa har visat mig runt skolan men det känns ändå som om jag kommer att tappa bort mig själv! MIN RAST ÄR 3 MINUTER LÅNG!!! 3 minuter!!!!! Hur ska jag(!!!!!) kunna ta mig till mina lektioner på 3 minuter? Tänker inte skolan på de som är långsamma?
Jag har packat skolväskan och lagt fram skolkläderna! Jag är redo! Jag skriver imorn och berättar hur dagen gick!

Vi vann mot Norton :)

Hallå! Idag har jag spelat 2 till matcher! JV vann vi med 3-0 och jag gjorde ett mål! Jag sköt in en frispark! Jag spelade bara halva den matchen och det var riktigt tur! Vädret här är riktigt varmt! Det är över 30 grader varmt men just nu är det väldigt fuktigt så det är ganska äkligt väder att spela fotboll i. Hellre det än sveriges väder! Varsitymatchen vann vi med 2-0. Riktigt kul eftersom att våra skolor är rivaler och alla hatar varandra typ.
.
Tänkte också svara på en fråga jag fått angående nivån på fotbollen här i USA!

Fotbollen här är bättre än vad jag trodde att den skulle vara! I JVlaget så är jag nog den bästa men i varsity så är jag inte det! Dom flesta i JV är runt 14,15 och 16 år och endel där spelar pga att dom har en kompis i laget. Men det är kul att spela. I varsitylaget så finns det några riktigt duktiga tjejer! Många har ett ganska rejält skott. Jag spelade i ett helt okej lag innan jag kom hit och jag klarade mig riktigt bra. Jag har jämt klarat mig bra pga min storlek och det är samma här. Jag hann spela i nån månad innan jag kom hit. Jag slutade med fotboll för 5 år sen och började iår så jag tycker att jag gör ett ganska bra jobb efter ett uppehåll på 5 år. Svensk fotboll är bättre än USA men här så har dom så himla mycket spirit som gör det mycket roligare att spela här. Det kommer jättemycket folk till matcherna och sjunger ramsor och har tutor med sig. Vårt lag har presentation och så sjunger vi amerikanska nationalsången(inte jag dådå). Hoppas att det räcker som svar :)

Hörrni!

Ni som kommenterar! Skriv gärna vilka ni är som kommenterar! Fick en kommentar som det stod grattis och att det var kul att jag spelar fotboll igen men det fanns inget namn. SÅ glöm ej namnet!

VICTORY!

Hallå, har precis kommit hem från att spelat två fotbollsmatcher! Vi vann båda! Först så var jag med och spelade JV. Vi vann den matchen 2-1 och gissa vem som gjorde det första målet! Det var mitt första mål på typ 5 år så det känndes riktigt skönt! Innan matchen hade jag lärt laget hur man säger mål på svenska så efter målet så skrek flera i laget MÅÅÅL! Jag var riktigt nära att göra fler mål men det blev inget med det. Efter matchen så sprang jag och bytte om till varsity. Där spelade jag runt 10-15 min. På grund av regler så får jag bara spela 3 halvlekar så jag spelade bara första halvan i varsity. Jag kommer att få spela hela varsity om vi leder JV vid halvlek och då får jag gå av vid halvlek. Varsitymatchen vann vi med 2-1. Jag tycker att det gick bra för laget men tränaren tycker inte att vi är så bra. Nästa match är på lördag mot norton. Jag har fått för mig att min skola och norton är lite rivaler och alla snackar skit om dom.
Andra bilden är tagen efter mitt mål! Nöjd och glad tjej!

RSS 2.0